utorok 5. júna 2012

21.storočie - storočie chorých??


21.storočie je storočím absolútnych paradoxov. Žijeme v dobe, keď vieme veci o ktorých sa našim prarodičom ani nesnívalo. Napriek pokroku v medicíne je ale ľudstvo stále viac choré a degenerované. Kde je problém? Na jednej strane množstvo informácií a na strane druhej absolútny nezáujem a ľahostajnosť. Dnes už vieme, že k tomu aby bol človek zdravý potrebuje kvalitnú stravu, čistú vodu, pohyb na čerstvom vzduchu, kvalitný odpočinok a život bez stresu.

Prečo je také ťažké toto všetko zvládnuť?  Lebo človek je žiaľ taký. Kým sa ho určité veci netýkajú osobne, nechce sa mu nič meniť. Žiaľ choroby nevznikajú naraz ani náhodne. Je to dlhodobý proces zmien v ľudskom tele, na ktoré vplýva to čo jeme a pijeme, to aký aktívny život vedieme, to koľko spíme a to čo si do svojho vnútra po emocionálnej stránke  pripúšťame.

Množstvo chorôb ktoré lekári  nazývajú ako „nevyliečiteľné“ je len volaním organizmu po nutnej zmene, po pomoci. Vynikajúca správa je, že až 95% chorôb je liečiteľných zmenou v našom životnom štýle. Že procesy v tele sú zvratné. Fantastické!!  Postupne sa pozrieme na najčastejšie sa vyskytujúce choroby, na to, ako mnohým znepríjemňujú život a čo všetko sa dá podniknúť k náprave, alebo dokonca trvalému odstráneniu danej choroby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára