utorok 12. júna 2012

Ako je to možné!

Veľmi často si kladiem otázku ako je to možné? Čo? Nuž to, že dnes je nad slnko jasné, že veci ktoré vidíme a dejú sa nám pred očami, zakrývame svojouľahostajnosťou. Ako je možné, že je nad slnko jasné, že surové kravské a kozie mlieko je úplne bezpečné, že naši starí a prastarí rodičia na ňom vyrástli a netrpeli žiadnou osteoporózou a vápnik sa im zabudovával do ich kostí. Dnes si nechávame nahovoriť, že pitie mlieka zahlieňuje a sú naň rôzne alergické reakcie... nuž, bodaj by neboli, keď mlieko ktoré pijeme so supermarketov je organicky mŕtve a doslova nám v tele zhnije!

Ako je možné, že vieme, že zelenina a ovocie je vypestované na množstve chemikálií a že zjedenie jediného kusa spôsobí, že naša pečeň sa s chemikáliami vyrovnáva niekoľko dní? Pritom pestovanie potravín bez chemikálií sa volá moderne bio a obchodníci žiadajú neskutočné peniaze za ich predaj, aj keď každý, kto pestuje ovocie a zeleninu bez chémie vie, že je to menej nákladné a nemusí dávať navyše financie za chemikálie. Samozrejme prečo asi štát nepodporí bio farmárčenie??

Jedenie mäsa, ďalší veľký problém. Prečo? Mäso vychované na antibiotikách a množstve chemických a hormonálnych látok, ktoré sú zvieratám podávané spôsobuje, že ľudia sa stávajú rezistentní voči antibiotikám už len tým, že takéto mäso jedia. Prečo štát nepodporuje malých bio farmárov? Predaj z dvora? Hygiena? Birokracia? Áno a obrovská. Kedy naši starí rodičia potrebovali povolenie hygieny, aby bolo možné v stajni chovať zvieratá vo "vyhovujúcich" podmienkach? Tí, ktorích sa to týka vedia, prečo to tak je a "obyčajným" spotrebiteľom masírujú hlavy nezmyselnými zákonmi a smernicami, prečo sa to nedá, pritom dobre vedia, že 95% ľudí si to nikde zisťovať nebude a  to všetko sa nám deje rovno pred nosom. Katastrofa!

Je na to ale jedno jednoduché vysvetlenie. Proste odmietame to, čo skutočne sami zažívame a obyčajne si na to nájdeme aj pre nás uspokojujúcu odpoveď. Je možné ísť takto ďalej a hlúpo čakať, že sa veci budú meniť k lepšiemu?
                                                 Katarína

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára