nedeľa 26. januára 2014

Imunitný systém je zázrak

Pracuje nenápadne a potichu. Denne musí robiť zázraky, aby ochránil naše telo. To je zasa denne bombardované miliónmi nepriateľov. Musí identifikovať bunky s chybnou štruktúrou a rýchlo ich odstrániť, identifikovať látky nebezpečné pre naše zdravie a robiť všetko pre to aby ich zneutralizoval. Pri tom je až nepredstaviteľné, že funguje, pretože je podvýživený nevhodnou stravou, nekonečným stresom, chaotickým životným štýlom bez vhodného fyzického cvičenia a je napádaný tisíckami chemických látok zo životného prostredia.

Aj keď je nad slnko jasné čo treba robiť aby fungoval, sme veľmi lenivý a na to najdôležitejšie zabúdame. Posilňovať ho a chrániť ho. Dnes už nie je problém vedieť ako presne, no aj tak nám to niekedy nejde. Systém v ktorom žijeme nás naučil spoliehať sa na zázračné "vyliečenie" jednou tabletkou. To však spôsobí nášmu imunitnému systému ďalší problém a tak sme v jednom bludnom kruhu zdravotných prblémov.

Existuje vôbec spôsob ako pomôcť svojmu imunitnému systému namiesto stáleho zaťažovania? Sú potrebné naozaj veľmi veľké zmeny v životnom štýle, aby náš imunitný systém začal konečne fungovať správne? Odpoveď je jasná, ale nie každému. Postupne si rozoberieme niekoľko faktorov, ktoré prispievajú k zlému, alebo dobrému fungovaniu nášho organizmu. Nie je to žiadna veda, treba použiť len zdravý sedliacky rozum a začať konečne v živote aj premýšľať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára